J A D Ł O S P I S
Poniedziałek 20.05.2024 r.
Śniadanie : Zcierka na mleku,piecz. mieszane, masło,wędlina, ser,pomidor, ogórek
Alergeny :gluten, ,
Godz.1000 – jabłko, woda z cytryna
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietaną i koperkiem, schab duszony w sosie własnym, ryż na sypko, marchewka mini, kompot
Alergeny: gluten, mleko, seler,
Podwieczorek: Płatki kukurydziane na mleku, ½ banana
Alergeny:gluten,
Dieta: zupa bez śmietany ,pieczywo z marg. Roślinną, płatki na mleku sojowym
Wtorek, 21.05.2024 r.
Śniadanie: Kasza kus-kus na mleku, piecz. mieszane ,masło, dżem wędlina,ogórek świeży
Godz.1000 : arbuz, woda z cytryną
Alergeny :gluten,
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym, śmietaną i koperkiem, bitki z polędwiczki wieprzowej, ziemniaki z natką, fasolka szparagowa,kompot
Alergeny: gluten, mleko, seler,
Podwieczorek: Drożdżówka z twarogiem, herbatka owocowa, borówki
Alergeny:gluten, mleko
Dieta: pieczywo z marg. roślinną,zupa bez śmietany
Środa 22.05.2024 r.
Śniadanie: Kakao,bułka pszenna z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek świeży
Alergeny: gluten,
Godz.1000 : soczek owocowy , kiełki
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i koperkiem, makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym , kompot
Alergeny:gluten,seler ,
Podwieczorek : Kasza manna z musem z malin, herbata miętowa
Alergeny:gluten, mleko
Dieta: , pieczywo z marg. roślinną,zupa bez śmietany,
Czwartek, 23.05.2024 r.
Śniadanie: Makaron na mleku piecz. mieszane, masło,wędlina , twarożek sałata , ogórek
Alergeny: gluten,
Godz.1000 - mus owocowy, marchewka
Obiad: Rosół z ryżem ,z makaronem i natką, pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem , kompot
Alergeny:gluten, mleko, seler
Podwieczorek: Jogurt owocowy, chałka, napój z cytryny i miodu,
Alergeny:gluten, mleko, jaja
Dieta: pieczywo z marg. Roślinną, jog. vege
Piątek, 24.05.2024 r.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku,masło, pasta rybna z makreli, ser żółty, sałata, pomidor ogórek
Alergeny: gluten, mleko,jaja, ryby
Godz.1000 – soczek owocowy, ogórek świeży
Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami ze śmietaną i koperkiem, makaron z twarogiem, banan, sok owocowo-warzywny
Alergeny:gluten, mleko, seler,
Podwieczorek: Chlebek pszenny z masłem i pasztetową, ogórek kiszony, herbatka rumiankowa
Alergeny:gluten, mleko,
Dieta: zupa bez śmietany, pieczywo z marg. Roślinną,
UWAGA ! Zastrzega się zmiany w jadłospisie.