JADŁOSPIS W BUDYNKU PRZY UL. ŁĘGI 17
Poniedziałek 07.07.2025 r.
Śniadanie: bawarka, pieczywo pszenno-żytnie, masło, szynka włoska, pomidor, ogórek, sałata
Alergeny: gluten, mleko
Godz.1000 – sok jabłkowy
Obiad: parzucha z młodej kapusty z koperkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem, banan, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Podwieczorek: bułka kajzerka z masłem i pasztetową, ogórek kiszony, herbata owocowa
Alergeny: gluten, mleko
Wtorek 08.07.2025 r.
Śniadanie : kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser, polędwica sopocka, papryka, rzodkiewki, ogórek
Godz.1000 – napój z soku 100%
Alergeny :gluten, mleko, jaja
Obiad: zupa kalafiorowa z zacierkami, kotlet schabowy panierowany, puree z ziemniaków
z koperkiem, fasolka szparagowa
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Podwieczorek: budyń śmietankowy z tryskawkami, herbatka miętowa
Alergeny: gluten, jaja
Środa 09.07.2025 r.
Śniadanie: , pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta z białego sera, banan
Alergeny: gluten, mleko
Godz.1000 - sok jabłkowy 50/50
Obiad: zupa kartoflanka z natką, gulasz wieprzowy z kaszą bulgur, surówka z ogórka kiszonego
i marchewki, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, seler, mleko
Podwieczorek: mus warzywno-owocowy, biszkopty, napój z syropu owocowego
Alergeny: gluten, mleko, jaja
Czwartek 10.07.2025 r.
Śniadanie: herbata z miodem, pieczywo pszenno-żytnie. masło, pasta z tuńczyka i jajka, ogórek kiszony, rzodkiewki, kiełki
Alergeny : gluten, mleko,
Godz.1000 - sok jabłkowy (50/50)
Obiad: rosół z makaronem i natką, kurczak w sosie śmietanowym z ryżem na sypko, marchewka Junior, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Podwieczorek: deser mleczno-owocowy, chałka, jabłko, herbata koperkowa
Piątek 11.07.2025 r.
Śniadanie: kakao, bułka kajzerka, bułka grahamka, masło, miód, jabłko
Alergeny: gluten, mleko
Godz.1000 - napój z soku jabłkowego
Obiad: krupnik ryżowy z natką, klops rybny zapiekany, puree z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, seler, jajka
Podwieczorek: galaretka z owocami i bitą śmietaną, herbata owocowa
Alergeny: gluten, mleko
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
JADŁOSPIS W BUDYNKU PRZY UL. MASTALERZA 6
Poniedziałek 14.07.2025 r.
Śniadanie : Mleko, pieczywo mieszane, masło, ser, sałata, pomidor, ogórek
Alergeny :gluten, mleko, jaja
Godz.1000 – borówki, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki puree z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot
Alergeny:gluten, mleko, seler, jaja
Podwieczorek: kisiel owocowy, jabłko, biszkopty, herbatka
Alergeny:gluten,mleko
Dieta: pieczywo z marg. Roślinną, b/śmietany, jog.b/l, mleko b/l
Wtorek, 15.07.2025 r.
Śniadanie : herbata z kopru, bułki pszenno-żytnie, masło, wędlina, dżem, sałata, papryka, rzodkiewka Alergeny:gluten,mleko,jaja
Godz.1000 – arbuz, woda
Obiad: Krupnik, pierogi leniwe, banan, kompot
Alergeny:gluten, mleko, seler, jaja
Podwieczorek: jogurt owocowy, chałka, herbata z cytryna
Alergeny:gluten,mleko,jaja
Dieta: pieczywo z marg. Roślinną, jogurt b/l, kopytka
Środa, 16.07.2025 r.
Śniadanie: Mleko, pieczywo mieszane, masło, wędlina, pasta z tuńczyka, sałata, pomidor, ogórek kiszony,
Alergeny:gluten,mleko,jaja,ryby
Godz.1000 - arbuz, woda
Obiad: Zupa krem z zielonego groszku, groszek ptysiowy, bitki z polędwicy wieprzowej , kasza, ogórek kiszony, kompot
Alergeny:gluten, mleko,seler, jaja
Podwieczorek: kefir owocowy, bajgle
Alergeny:gluten, jaja,
Dieta: pieczywo z marg. Roślinną, mleko b/l
Czwartek, 17.07.2025 r.
Śniadanie: Kakao, pieczywo mieszane. masło, ser, wędlina, ogórek, sałata, papryka kiełki
Alergeny :gluten,mleko,
Godz.1000 - mus owocowo-warzywny, woda
Obiad: Zupa szpinakowa z kluseczkami, schab w sosie ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot
Alergeny :Gluten,seler,jaja
Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem owocowym, herbata z cytryną i miodem
Alergeny :mleko,
Dieta: pieczywo z marg. Roślinną, mleko. b/l
Piątek18.07.2025 r.
Śniadanie:, Mleko, bułki pszenno-żytnie, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor,
Alergeny: gluten,mleko,jaja
Godz.1000 – banan, woda
Obiad: Zupa warzywna, spaghetti w sosie bolońskim, makaron kolorowy, fasolka szparagowa, kompot,
Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
Podwieczorek: drożdżówka z serem (wyrób własny), jabłko, kawa zbożowa
Alergeny:gluten,jaja,mleko
Dieta: pieczywo z marg. Roślinną, zupa b/śmietany, drożdżówka b/sera
UWAGA ! Zastrzega się zmiany w jadłospisie.